De start van een nieuwe woning of woningbouwproject moet een feest zijn. Vaak wordt een eerste paal festiviteit op de bouwplaats georganiseerd, echter Wonen op Flakke, de ontwikkelaar van het innovatieve nieuwbouwproject Havenstadt, wilde dat het innovatieve karakter van het project terug zou komen in de festiviteit. Dit project in Stad aan ’t Haringvliet is de eerste woonwijk in Nederland die beschikt over een twee BMW i3 deel-auto’s. Daarnaast wordt er in deze wijk ook een ‘huis van de toekomst’ gebouwd. Dit huis is volledig energieneutraal en beschikt over diverse technologische snufjes zoals; draadloos schakelen van verlichting en apparatuur, een robotstofzuiger, led-verlichting en een keuken van de toekomst.

B. Your Event Manager kreeg de opdracht om op een vernieuwende en onderscheidende wijze een eerste paal festiviteit voor de kopers en de partners te organiseren.  Zo zijn we van de traditionele bouwlocatie verhuisd naar de showroom van een van Nederlands beste keukenspecialisten. Bij binnenkomst kregen alle kopers een gepersonaliseerde ‘sleutelbadge’ van hun nieuwe huis, voorzien van naam en adres gegevens. Een mooie manier om meteen de nieuwe buren te leren kennen. Speciaal voor dit moment was eerder in die week een film gemaakt van de eerst geslagen paal en waren partners als BMW Breeman, Wethouder dhr. Van der Vlugt en Bouwonderneming Stout B.V. aan het woord. Zij vertelde over het unieke, duurzame project dat talloze innovaties bevat en hun rol in het project. Nadat de film spectaculair werd aangekondigd en gepresenteerd, was het tijd voor het ‘proost & toast’ moment, waarbij de confetti feestelijk door de lucht vloog. De nieuwe bewoners gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag.

Voorafgaand aan de festiviteit organiseerde B. Your Event Manager een meeting voor alle partners van het ‘huis van de toekomst’. Tijdens deze bijeenkomst werden de unieke toepassingen gepresenteerd die onder andere in dit huis worden toegepast.