Met veel plezier heb ik van 2012 – 2014 drie hele mooie edities van het voetbal toernooi voor kinderen en jongvolwassenen met Downsydroom georganiseerd. Geef Down de Toekomst is een initiatief van Stichting de Upside van Down en de MF Foundation, waarbij in 2012 de eerste editie een feit was. De eerste twee edities van deze bijzondere dag vonden plaats op de trainingsvelden van de voetbalclub AJAX, genaamd de Toekomst.

Met ‘Geef Down de Toekomst’ refereerde De Upside van Down niet alleen naar het sportcomplex van Ajax, maar ook naar een goede beeldvorming die aan de basis staat van acceptatie en integratie van mensen met het Downsyndroom in de maatschappij. Nu en in de toekomst. Sinds 2014 vind het evenement plaats op het passende ‘ Friendship Sports Centre’. Dit is de thuisbasis van sportclub Only Friends. De combinatie van de locatie en het doel van Only Friends sluiten naadloos aan bij de doelgroep van Geef Down de Toekomst. Kinderen en jongvolwassenen met en zonder Downsyndroom voetballen elk jaar onder leiding van diverse bekende Nederlanders waaronder Humberto Tan, Henny Huisman, Viggo Waas en oud-voetballers als Bryan Roy, de broertjes Witschge en Santi Kolk.

Waar we in 2012 begonnen met 8 teams, is het event in drie jaar tijd uitgegroeid naar 16 teams. Elk jaar wordt het toernooi spectaculair geopend waarna de aftrap volgt die genomen wordt door een van de betrokken BN-ers. Elke editie werd feestelijk afgesloten met diverse optredens en shows. Naast het voetbaltoernooi werden jaarlijks diverse randactiviteiten georganiseerd voor deelnemers en toeschouwers. Ook het voorzien van informatie aan (toekomstig) ouders is voor de Stichting van belang. Naast de velden werd daarom een infomarkt opgesteld, waar geïnteresseerden informatie konden krijgen over diverse onderwerpen als bijvoorbeeld dolfijntherapie en aangepaste vakanties.

Met mijn bijdrage aan de ontwikkeling van het concept heb ik dit mooie evenement drie edities als project leider mogen organiseren. Naast de organisatie van het event was ik tevens verantwoordelijk voor het werven van sponsoren en het beheren van diverse social media kanalen voor, tijdens en na het event.