Het Centraal Station in Eindhoven heeft een metamorfose ondergaan. Het monumentale pand was namelijk te klein geworden voor het groeiende aantal reizigers. Er is een nieuwe en bredere passage onder het station gebouwd, waar reizigers op een prettige manier van en naar de perrons kunnen lopen.

Op donderdag 22 maart was het zover. Na vijf jaar keihard werken werd het station officieel heropend. ProRail, NS en de gemeente Eindhoven lieten dat niet onopgemerkt voorbijgaan en vierde groot feest met als thema; Station Eindhoven, het lichtpunt van het zuiden

De opdracht:
In opdracht van ID310 organiseerde en begeleide B. Your Event Manager de productie van de feestelijke opening. Om reizigers te bedanken voor hun geduld moesten zij deze dag extra in het zonnetje worden gezet. B. Your Event Manager regelde voor de reizigers van 14.00 uur tot 20.00 uur een programma vol entertainment.

Het resultaat:
Vanuit verschillende hoeken van het station klonken vanaf 14.00 uur vrolijke klanken. Zo mochten Reizigers en bezoekers in de ‘Muzikale Stationshuiskamer’ onder begeleiding van twee muzikanten lekker jammen. Heel de dag stond deze open ruimte vol met muzikaal talent. Een groot plezier om naar te kijken en te luisteren. In de ‘Stationsbioscoop’ waren diverse korte films te zien over de stad Eindhoven en de ontwikkelingen die het station de afgelopen 100 jaar heeft doorgemaakt. Bezoekers konden ook een architectuurroute volgen, die werd verzorgd door Arcadis en TAK. Het mobiele entertainment zoals de complimenten dames, de bouwmeisjes en de Funfare vermaakten de aanwezigen met muziek en theater. Daarnaast ontvingen alle reizigers tijdens de ochtendspits een leuke bijpassende attentie: ‘Lichtpuntje uit het zuiden’. Een sleutelhanger in de vorm van een lichtgevende gloeilamp, die uitgedeeld werden door onder andere lichtgevende hostesses op stelten.

Om 15.00 uur was het tijd voor het officiële openingsmoment. De opening werd verricht door staatsecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester John Jorritsma, president-directeur Pier Eringa van ProRail, NS bestuurslid Susi Zijderveld en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant. Het Koninklijke Mannenkoor La Bonne Espérance uit Eindhoven, onder begeleiding van presentator Mike Weerts, brachten in de stationshal het nummer ‘Het leven is goed in m’n Brabantse land’ ten gehore. Op het hoogtepunt van het lied gaven alle bestuurders samen een druk op de knop en werd het station kleurrijk en spetterend geopend.

Na het openingsmoment waren er in de vernieuwde zuidhal nog diverse optredens van de NS Harmonie en het mannenkoor. In de gerenoveerde Brasserie ‘De Restauratie’ genoten genodigden van de stakeholdersbijeenkomst van een hapje en een drankje.

We kijken met zijn allen terug op een zeer geslaagde dag.

(Foto’s zijn gemaakt door Coen van Tartwijk)